WOESTFIJNREIS IN DE SAHARA

Stap uit je comfortzone en ga met ons mee op reis!
Een reis zonder dag tot dag programma, zonder internet, zonder telefoon, zonder je sociale netwerk, zonder klokje, zonder campsites met warme douches, zonder je comfortabele Nederlandse leven, zonder je familiebanden, zonder je eigen gewoonten en gebruiken.
Een tocht waarin je je gemak en ongemak, je openheid en je draagkracht nader kunt verkennen. Een tocht waarin je kan ontdekken hoeveel scheppingskracht in de leegte van de woestijn aanwezig is. Het maakt inventief, creatief en vindingrijk. Dit creërend vermogen is bij uitstek een kracht die je inzet om je wensen te realiseren. Als je wilt weten wat je daarvoor hebt te overwinnen en wat je daarin hebt te winnen, is deze reis een uitgelezen kans.

Terug naar de basis
Wij reizen naar de Marokkaanse Sahara. Samen met nomaden trekken we door de ongerepte natuur. Een aantal dagen leven we in de cadans van onze begeleiders en hun kamelen. Onze begeleiders voelen het diepe contact met de aarde zoals wij dit ook kunnen voelen. Wij beleven de kracht van de natuur, de stilte en eenvoud. We maken ruimte om in contact te zijn met onze eigen grond, onze eigen aard en aardigheden.

Lessen in stevig staan
In het leven kunnen zekerheden je zomaar ontglippen. Wat je ontmoet, laat zien hoe stevig je staat en hoe zelfstandig je een eigen pad kunt gaan.

In deze reis neem je veel van wat je houvast geeft niet mee. Zoals de zekerheid van een reisprogramma en de vertrouwdheid van je telefoon en daarmee het lijntje met de mensen die je lief zijn. De reis nodigt je uit om zonder zeker te weten er toch op te vertrouwen. In de lessen onderzoeken we wat deze manier van reizen je geeft en waartoe het je uitnodigt.
We kijken naar het contact dat je maakt met de plaatsen die je ontmoet. Je leert hoe je jezelf waar dan ook grond kunt geven. De manier waarop je op verschillende plekken kunt zijn en de wijze waarop jij deze ervaart, zeggen iets over jou én de omgeving. Het is net een relatie. We nemen de tijd om de communicatie die in deze relatie plaatsvindt te onderzoeken. Het geeft je de mogelijkheid om helderheid te creëren in wie en waar je van bent en welke stappen je wilt/kunt realiseren.
De natuur is expert in leven en laat zien wat hiervoor nodig is. De natuur geeft inzichten die je ergens anders niet kunt krijgen. Inzichten die diep kunnen ankeren. Het maakt je zekerder van jezelf.

Met wie ga je op reis?
Dieuwke Hovinga, onderzoekt al jaren de veelvormige relatie van mensen met natuur en is als trainster gewend om de ander hierin mee te nemen. Ze doet dit door het waarnemen en ervaren te versterken en in te zetten naast het communiceren en denken.
Wanda Hebly, Marokko specialiste. Al vele jaren organiseert Wanda energie reizen naar Magisch Marokko. Ook heeft Wanda haar eigen stichting: Stichting Sahara-Roots, waarin zij samen met de lokale bevolking probeert de verwoestijning tegen te gaan door onder meer de opvang van water, het planten van bomen en het realiseren van educatieve activiteiten.

Wanneer ga je op reis?
Deze 10-daagse reis begint na een individuele intake met een voorbereidende bijeenkomst Een paar weken later  vertrekken we naar Marokko. De reis sluiten we af met een bijeenkomst.

Data voor- en/of najaar( nog niet bekend vanwege Covid)
Individuele intake na inschrijving op afspraak waarna:
– voorbereidende bijeenkomst*
– vertrek Schiphol*
– aankomst Schiphol*
– afsluitende bijeenkomst*
* Omdat het vluchtschema nog niet bekend is, kunnen we de exacte reisdata niet vermelden.

Wat heb je nodig voor deze reis?
Een basisopleiding Intuïtieve Ontwikkeling of vergelijkbare ontwikkeling.
Een goede wandelconditie om meerdere uren per dag in zand te kunnen lopen.
Humor en relativeringsvermogen – de meeste nachten slapen wij in een tent zonder sanitaire voorzieningen.
Moed – het gebied waar wij reizen is afgelegen.

Wat kost het?
Vanaf ca. € 2265 per persoon op basis van minimaal 8 deelnemers en in gedeelde standaard 2-persoons tenten.

INBEGREPEN bij de reissom zijn de kosten voor:
• Alle transfers.
• Alle maaltijden & alle overnachtingen.
• Trekking met nomaden en hun kamelen.
• Trainingen door Dieuwke Hovinga
• Dossierkosten € 50 per nota
• Nederlandse reisbegeleiding door Wanda Hebly.
• Intake
• Voorbereidende en afsluitende bijeenkomst.

NIET inbegrepen zijn de kosten voor:
• Vluchten per Transavia inclusief huidige luchthavenbelastingen en 15 kg bagage
• Drankjes & fooien (ca €150), niet genoemde entreebewijzen, en uitgaven van persoonlijke aard.
• & Calamiteitenfonds € 2,50.
• Reis- en annuleringsverzekering.

Hoe schrijf je je in?
Heb je interesse in deze reis, stuur een email aan Wanda Hebly: wandahebly@hotmail.com met je naam & telefoonnummer. Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst emails.
Bij 13 medereizigers is de reis vol. De reis gaat door bij minimaal 8 inschrijvingen. Je krijgt als de reis definitief doorgaat een uitnodiging voor een intake. Na de intake krijg je het “Boekingsformulier” per email toegestuurd. Hierin wordt gevraagd om een aanbetaling over te maken om jouw reis te garanderen.

Wees bewust dat dit een reis betreft met een avontuurlijk karakter.
Voor persoonlijke en materiële schade die dit met zich mee kan brengen, dragen Havingness, Valerius Reizen, Dieuwke Hovinga & Wanda Hebly geen aansprakelijkheid. Wij raden je aan om goed verzekerd op reis te gaan en naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering af te sluiten.

De definitieve reisdata en het programma zijn afhankelijk van de mogelijkheden van de vluchten.
Deze reis zal uitsluitend afgegeven worden als Marokko code geel (of groen) heeft, zie hiervoor:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/marokko/reizen/reisadvies .

Voor informatie over deze reis kan je contact opnemen met:
Wanda Hebly: wandahebly@hotmail.com, tel: 06 54227620

Deze reis wordt georganiseerd door Valerius Reizen BV te Amsterdam. www.valerius.nl   
Op alle reizen zijn de ANVR-reisvoorwaarden, de voorwaarden van de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden en van de garantieregeling van de Stichting Calamiteitenfonds Reizen, mede van toepassing.